Tallinna ülikooli on avalduse esitanud juba üle 10 000 noore ning populaarsemad bakalaureuseõppe erialad on riigiteadused, kehakultuur ning inglise keel ja kultuur. Riigiteaduste erialale on avalduse esitanud 555 ja kehakultuuri 269 inimest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Riigiteaduste erialale kandideeriv Harri Lill peab ala populaarsuse põhjuseks, et tulevased tudengid muretsevad majanduslikult raskete aegade pärast ja loodavad pääseda riigitööle, mida peetakse stabiilse palgaga kindlaks töökohaks.

Tartu ülikooli on sisseastumisavaldusi esitatud üle 7500, ja nõutuim eriala on juba mitmendat aastat arstiteadus, kuhu on prae­gu esitatud 430 avaldust. Sinna võetakse vastu 140 uut tudengit.

Tehnikaülikooli kõige kuumemad erialad leiti sel aastal majandus- ja infotehnoloogia teaduskonnast, edetabelis tõusid ka logistika, toidutehnoloogia ja kinnisvara haldamine. Tänavune kõige-kõige populaarsem eriala on tehnikaülikoolis aga ärindus, kuhu esitas avalduse 460 tudengikandidaati, tasuta võtab ülikool õppima neist vaid 24.