Beta Groupi poolt välja käidud esialgses nimekirjas on 12 tuletorni. Kui veeteede amet annab projektile omapoolse nõusoleku, saavad esimeses etapis kaamera Pakri, Ristna ja Kihnu tuletorn. Teise etappi kuuluvad Vilsandi, Sõrve, Naissaare ja Narva. Järjekorras kolmandal kohal on Osmussaare, Tahkuna, Ruhnu, Kübassaare ja Juminda tuletorn, kirjutab Meie Maa.

Tuletorni kaameratest tuleva pildi vaatamiseks on plaanis tekitada keskkond koos terve rea unikaalsete ja seni kasutamata pildi taasesitamise rakendusega. Erinevate intervallide järel kogutud kaadritest on võimalik genereerida videoklipid viimase ööpäeva, kuu ja aasta keskkonnadünaamikat kajastavatest muutustest. Nii leiaks paremat kajastamist tsüklonite tegevus, merejää tekkimise dünaamika, trombide, äikese ning pilvede teke.

Millal tuletorni kaameratest tulevat pilti internetis näha saab, ei osanud OÜ Beta Group juhatuse esimees Omar Neiland täpselt öelda.

“Meie oleme valmis. See võib juhtuda nädalatega. Sõltub ametlikust asjaajamisest. On kohti, kus saaks kiiresti rakendusi käivitada,” mainis Neiland. Ta tõi näitena Hiiumaa Kõrgessaare valla, kellele veeteede amet on üle andnud kolm tuletorni.

Mullu detsembris asutatud Eesti Tuletorni Seltsi juhatuse liige Maret Pank ütles, et selts oli Beta Groupi välja käidud idee poolt, sest lisaks jälgitavatele loodusnähtustele saab internetti üles panna ka tuletorni tutvustavat infot.