Sester pole ainus ajutiselt oma palgast loobunu, riigikogu kantselei andmetel kirjutas vahemikul 18-21. aprillini palgast loobumise avalduse ka Reet Roos.

Sester lausus Delfile, et kui ta käis eelmisel aastal Euroopa väikeriikide meistrivõistlustel Sloveenias, siis tekistas see ühiskonnas küsimusi ning samuti tekitas avalikkuses mõistmatust mitme teise riigikogu liikme taolised välisreisid.

Sesteri sõnul on ühelt poolt küll riigikogu liikme ülesandeks alati ka Eesti esindamine, ent kuna eelmisel korral tekkisid avalikkuses küsimused, siis ta leidis, et talle on lihtsam kirjutada selleks ajaks avaldus palgast loobumise kohta. "Seetõttu kirjutasin, et kellelgi ei tekiks küsimusi," selgitas Sester.

"On igal juhul vahva, et Eesti bridžitase on järjest paremaks läinud ja Eestit kutsutakse rahvusvahelistele turniiridele, kuhu kümme aastat tagasi meil asja polnud," rõõmustas Eesti Turniiribridžiliidu president Sester.

Kuidas teised riigikogu saadikud käituvad, ei osanud ta öelda, ent Sester ise kavatseb oma sõnul jätkata mõnelt riigikogu istungilt puududes palgast loobumise kohta avalduse kirjutamise praktikat.