Noortele pakutakse mitmekülgset meelelahutusvõimalust ja räägitakse suitsetamise kahjulikkusest. Sel aastal pööratakse tähelepanu ka nn suitsuvabadele tubakatoodetele ja ka vesipiibule, mis kahjustavad tervist samamoodi kui tavalisedki tubakatooted, on kirjas Delfile saadetud teates.

Peaesinejana astub lavale noortebänd Cramp. FC Flora jalgpallurid Martin Reim ja Teet Allas avavad lauajalgpalliturniiri, lisaks astuvad üles Prodance tantsijad. Muusika eest kannavad hoolt noored Dj-d DJclub.ee-st. Graffity-kunstnike käe all valmib tubakateemaline kunstiteos.

Tervise Arengu Instituudi telgis jagatakse infomaterjale suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete kahjulikkusest, aga ka passiivsest suitsetamisest.

Samuti on kohal Euroopa Liidu suitsetamisvastase HELP-elagem tubakata kampaania telk, kus kõigil soovijail on võimalik spetsiaalse CO-testri abil mõõta vingugaasi ehk süsinikmonoksiidi sisaldust oma organismis ning saada tubaka-alast infot Eesti Vähiliidu ekspertidelt.

Ülemaailmse tubakavaba päeva iga-aastase tähistamisega alustati 1987. aastal, mil Maailma Terviseorganisatsioon soovis selle päeva tähistamisega tõmmata rohkem tähelepanu ülemaailmsele tubakaepideemiale ning ennetatavatele haigusjuhtudele ja surmajuhtudele, mida tubakas põhjustab.