Lumesadu ja tuisk jätkub ning liiklemine on raskendatud. Maanteeamet palub ilma tungiva vajaduseta mitte kasutada liiklemiseks kõrvalmaanteid, kus võib esineda läbimatuid lõike, seda eriti Põhja- ja Ida-Eestis.

Ida-Eesti päästekeskuses kogunes kriisimeeskond rohkest lumest tingitud olukorra lahendamiseks ja kaardistamiseks Ida-ja Lääne-Virumaal.

Harju maakonnas on tuisu tõttu läbimatud Kasispea-Ilumäe, Kaberla-Kodasoo, Raeküla tee, Turbuneeme-Viinistu, Golfiväljaku tee Kuusalu piirkonnas. Raskesti läbitavad on Kiiu-Kaberneeme, Lagedi-Loo ja Kostivere-Raasiku maantee.


Olukord Ida- ja Lääne-Virumaa kõrvalmaanteedel on paranenud. Ida- ja Lääne-Virumaa põhi- ja tugimaanteed on sõidetavad, jätkatakse lumesahkamist.

Ida-Viru maakonnas ei ole hetkel läbitav tee Tallinn-Narva maanteelt Aa hooldekoduni, juurdepääs on tagatud kõrvalolevate teede kaudu. Kinni on tuisanud Koogu-Kalvi tee, ligipääs Kalvi Aseri kaudu.

Lääne-Virumaal avatakse Liiguste-Salatse tee liiklemiseks orienteeruvalt kell 24-ks. Porkuni-Loksa küla tee on kinni, ligipääs Loksa külasse Kullenga ja Väike-Maarja kaudu. Kadrina-Undla tee on kinni, ligipääs Undlasse Kadrina-Viitna teelt.

Kuni 26. detsembri hommikuni tuleks vältida nendel teedel liiklemist. Kõrvalmaanteede lumest lahti lükkamine on raskendatud ja võtab aega.

Tuginedes ilmaprognoosile ja jätkuvale tuisule soovitab päästeamet inimestel vältida öösel liiklemist, pikemateks sõitudeks tuleb varuda aega ja võtta autosse piisavalt kütust, laetud akuga mobiiltelefon ja lumelabidas.

Sõidu alustamisel saate infot valitud tee läbitavuse kohta saab maanteeinfo numbrilt 1510. Hätta sattudes tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Vaatamata keerulistele ilmastikuoludele teede hooldamine jätkub. Elektrikatkestustest tuleb teatada, kas helistades või saata SMS sõnum Eesti Energia rikketelefonil 1343.

Lumesadu ja tuisk õhtutundidel piirkonniti jätkus. Sadu oli tugevam Lääne- ja Põhja-Eestis. Lõuna-Eestis sadas ka jäidet, mis autoklaasidel ja teepindadel jäätus.

Põhi- ja suuremad tugimaanteed olid piirkonniti lumised ja libedad, kohati puhaste sõidujälgedega, kuid kinnisõidetud lumega sõidujälgede ja radade vahel. Teedel esines tuisuvaalusid ning lendlevat lund.

Puhaste sõidujälgedega lõikudel võib teekate olla ootamatult jäine ja libe, hoiatab maanteeinfokeskus.

Lumetuisu tõttu on Ida- ja Lääne-Virumaal liiklus kõrvalmaateedel raskendatud. Põhi- ja tugimaanteed on läbitavad.


Liiklejad peavad arvestama võimalusega, et teedel võivad liikluse sulgeda veoautod. Seetõttu tuleks mitte mööda sõita aeglaselt eesliikuvaist sõidukeist, möödasõidul lumme kinnijäämine võib põhjustada ummikuid.