Euroopa Komisjon ütleb 31. maiks suhkrutrahvi täpse summa välja. Poliitikute meeles on siis õige hetk Tuiksoost kui poliitilisest vastutajast vabanemiseks. Seejärel käib Rahvaliit ilmselt tuhka pähe raputades välja järgmise ministrikandidaadi, kirjutab SL Õhtuleht.

Rahvaliidu aseesimees ning endine põlluminister Tiit Tammsaar tõrjub ennustust: „Teie käest kuulen esimest korda! Meie koalitsioonipartnerid igatahes ei arvanud, et põllumajandusministri peaks välja vahetama.”

Rahvaliidu pressiesindaja Agu Uudelepp teatab, et erakonna jaoks olevat mõeldamatu kedagi poliitilise vastutuse sildi all ohvriks tuua. „Meil on küll huvi, et suhkrutrahvis süüdi olev inimene tuvastataks, kuid Tuiksood ei saa selles kindla peale süüdistada.”

Rahvaliit ootab SL Õhtulehelt õiendust või oma väidete tõestamist, teatas erakonna pressiesindaja Delfile. Rahvaliit ei ole kordagi arutanud Ester Tuiksoo tagasikutsumist ministrikohalt ja ei näe selleks ka põhjust, on kirjas erakonna avalduses

Suhkrutrahvi põhjustasid Mart Laari valitsuse ministrite soovimatus Euroopa Liiduga peetavatel läbirääkimistel Eesti huve piisavalt kaitsta ning Res Publica ministrite sammud, millega blokeeriti kõik põllumajandusminister Tiit Tammsaare algatused suhkruga spekuleerimise tõkestamiseks, teatas erakond.