"Mis seal ikka. Ikka vahetatakse fraktsioonides juhte. Ei pea ju olema kogu riigikogu periood, neli aastat, üks fraktsioonijuht," kommenteeris Tuiksoo Delfile võimuvahetust Rahvaliidu fraktsioonis.

Tuiksoo sõnul oli antud juhul vahetus kindlasti põhjendatud. "Erakonna esimees ütles, et tal on erakonna juhtimisega nii palju tööd, et ta ei jõua kõike, mis fraktsiooniga seotud teha ja nii saigi ümber valitud."

Karel Rüütli ja Jaanus Marrandi väitsid, et tänahommikune otsus tehti Reiljani tiiva poolt puhtalt kibestumise baasilt. Tuiksoo sõnul jääb selline väljaütlemine nende südametunnistusele.

Tuiksoo ei osanud kommenteerida, miks Villu Reiljan fraktsiooni aseesimehe kohalt oma kandidatuuri tagasi võttis. "See on tema valik," arvas ta.

Karel Rüütli asemel näeks Tuiksoo ka erakonda juhtimas teist, tugevat ja visiooniga juhti. "Ma arvan, et meil on täna piisavalt inimesi ja on ka kõrvalseisjaid, kes täna võibolla ei ole erakonnaga nii väga seotud, aga ega ta sellepärast juhtimata ei jää. Ärge kartke."

Kes Rahvaliidu juhi koha täita võiks, Tuiksoo Delfile öelda ei tahtnud. "Ei ütle. Kindlasti mitte üks inimene, siin võib olla mitmeid arenguid, aga poliitikat ei tehta ühe päevaga ja ühtedeks valimisteks, poliitikat tehakse ka Euroopa mõistes ja ka mujal, pikaajaliselt, nii et selles mõttes ma sotside leeri kuulates kuulen ainult ühte soovi, see on 2011 märtsi valimised ja edasi, mis siis saaks? Midagi sellist ei ole ma nende ideede hulgast leidnud. Erakond vajab juhti, kellel on pikem nägemus erakonnast," arvas ta.

Seda, kas oleks võimalik, et Villu Reiljan võiks hakata uuesti erakonda juhtima, Ester Tuiksoo kommenteerida ei soovinud.