Tuiksoo ei osanud öelda, kas Juhan Aare võidakse uuesti Rahvaliidu esimeheks valida, kuid arvas, et ta lihtsalt selleks ei sobi. "Ennustada on muidugi raske, tal on oma pooldajaid. Mina suhtun temasse inimesena täiesti neutraalselt, aga esimehena kindlasti ei ole ta sobilik tänase Rahvaliidu juhiks," ütles Tuiksoo Delfile.

Äsja Keskerakonnaga liitunud riigikogulase sõnul on Rahvaliidu taolist maarahva ühendust Eesti poliitmaastikul siiski väga vaja ning tema näeks esimehena Andrus Blokki. "Täna on välja käidud alternatiivkandidaat Juhan Aarele Andrus Blok. Ma pean temast väga lugu. Regionaalpoliitikuna, Rakke vallavanemana on ta vaieldamatult üks tublimaid tegijaid. Üle Eesti võibolla vähem tuntud, aga väga sisuline ja väga tubli mees. Ma loodan väga, et Rahvaliidu liikmeid valivad uueks esimeheks Andrus Bloki," rääkis Tuiksoo.

Rahvaliit saab uued juhid 20. novembril, kui Tartus kogunev kongress peaks vastu võtma uuendatud programmi ja põhikirja ning valima parteile üheks aastaks esimehe, aseesimehed, volikogu ning revisjonikomisjoni.