Kaheksast komisjoni liikmest kolm olid põhjalikuma uurimise poolt, kolm vastu ja kaks liiget erapooletud ning komisjon asja uurimisse ei võtnud.

Riigikogu anonüümse allika andmetel olid Tuiksoo ja Toobali finantsandmete põhjalikuma uurimise poolt sots Andres Anvelt ning IRLi fraktsiooni kuuluvad Andrus Saare ning Erki Nool. Keskerakondlaste deklaratsioonide põhjalikumat uurimist ei pidanud vajalikuks aga keskerakondlased Aivar Riisalu ja Lauri Laasi ning sotsiaademokraat Kalev Kotkas. Küsimuses jäid erapooletuteks reformierakondlased Rein Aidma ja Meelis Mälberg.

Tuiksoo ja Toobali deklaratsioonide süvitsi uurimise vastu hääletanud sotsi Kalev Kotkase sõnul ei oleks see neid uurimises edasi aidanud.“Mina olin üks vastuhääletajatest, sest arvan, et nimetatud kolleegide autode arvu ja laenude ning hüpoteekide suuruse deklareeritule vastavuse kontrollimine on tegutsemise teesklemine ja mõjuvõimuga kauplemise loos meid edasi ei aita,” ütles Kotkas Delfile.

Prokuratuur on esitanud kahtlustuse, mille kohaselt mõjutasid Keskerakonna juhatuse ja riigikogu liikmed Ester Tuiksoo ja Priit Toobal nii Tallinn Kultuuripealinn 2011 raames toimuvatele üritustele teenuseid tellivaid ametnikke kui ka plaanisid tulevikus mõjutada teiste projektide finantseerimisotsuste vastuvõtjaid.