„Rahvaliidus vaheldus raskel ajal mitu esimeest,” lisas Rahvaliidu endine pressiesindaja Manuela Pihlap. „Kuigi Rahvaliidu noor juht Karel Rüütli lubas erakonna viia uuele tõusule, lagunes Rahvaliit täiesti.“

Täna on nii Tuiksoo kui ka Pihlap Keskerakonna liikmed, ja vaatavad kõrvalt, kuidas mõned keskerakondlased on asunud erakonna juhtkonna vastastele positsioonidele. See aga võib tähendada erakonna lagunemist, teavad mõlemad naised oma varasemast kogemusest Rahvaliidus, kirjutab Kesknädal.

Tuiksoo ütleb, et kuigi ta ei tunne Keskerakonna ajalugu, on ta praegu n-ö jalgupidi asjas sees, ja see teeb teda murelikuks. Tema meelest on situatsioonid erinevad, kuid lõpptulemus võib olla sama – see, mis juhtus Rahvaliiduga parlamendist välja langedes, võib juhtuda ka Keskerakonnaga.

„Rahvaliidus olid esialgu tugevamad välismõjud – erakonna esimeest asusid ründama õiguskaitseorganid. Tuletame meelde – kui Siim Kallas pidi oma õigust kaitsma kohtus 10 miljoni dollari kadumise pärast, asus Reformierakond kõhklematult oma esimehe seljataha. See näitab erakonna tarkust,” hindab Tuiksoo. „Kui aga Villu Reiljan sattus kohtu alla, erakond oma esimeest ei hoidnud. Keskerakond peaks olema ettevaatlikum – juhi kõrvaldamisega nõrgeneb erakond niivõrd, et enam ei toibu,” hoiatab ta. Tema hinnangul rünnati Rahvaliitu eelkõige väljastpoolt erakonda, Keskerakonna puhul tundub aga, et rünnakud tulevad nii väljast kui seest.