Kaitseväelasi teele saatnud kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots kinnitas teelesaatmisrivistusel, et kaitseväelased on saanud eeskujuliku väljaõppe ja kaasaegse varustuse ülesannete täitmiseks, teatas kaitsejõudude peastaabi teavitusosakond.

“Nüüd oleneb kõik teist endist, teie otsustavusest ja julgusest,” ütles kindralleitnant Laaneots. “Samas peate olema üliettevaatlikud ning kõik oma tegevused põhjalikult järele mõtlema.”

Kaitseväe juhataja rõhutas, et Eesti sõdurid peavad vastasest kiiremini reageerima ja tegutsema, et domineerida vastutusalal.

Kaitseväelasi teele saatnud Ühendkuningriigi suursaadik Eestis Peter Carter sõnas, et töö, mida Eesti kaitseväelased ja kolleegid teistest riikidest Afganistanis teevad, on väga vajalik tagamaks rahu ja stabiilsust Afganistanis, aga ka Euroopas ja mujal maailmas.

“Eesti kaitseväelastel on kõrge maine Ühendkuningriigi sõdurite seas tänu teie julgusele ja oskustele,” ütles suursaadik Carter. “Tean, et meie üksused hindavad väga kõrgelt koostööd teiega.”

Major Ain Tiidruse juhitav 108-liikmeline jalaväekompanii Estcoy-6 ja leitnant Tanel Kapperi juhitav 17-liikmeline rahvuslik toetuselement NSE-5 hakkavad teenima Lõuna-Afganistanis rahutus Helmandi provintsis Suurbritannia juhitava lahingugrupi koosseisus.

Jalaväekompanii ülesandeks on patrullimine, konvoide saatmine ja julgestusoperatsioonid. Koos Estcoy-ga teenistust alustava rahvusliku toetuselemendi NSE-5 ülesandeks on Eesti kontingendi logistiline toetamine.

Homme varahommikul naasevad Eestisse novembris teenistust alustanud Estcoy-5 ja NSE-4.

Eesti kaitsevägi osaleb NATO juhitud operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast.