Tallinna Pedagoogikaülikooli Üliõpilasesindus kutsub tudengeid kogunema neljapäeval kell 12.30 TPÜ keeltemaja ja kell 12.45 TPÜ Viru maja ette, et avalikult avaldada oma nördimust lühinägeliku hariduspoliitika üle ja küsida tagasi TPÜ uue õppehoone ehituseks mõeldud raha, teatas üliõpilasesindus Delfile.

„Kogunemise eesmärgiks on tudengite teavitamine ja avalikkuse tähelepanu juhtimine olukorrale, kus valitsuse tegevuse tagajärjel võib tänavale jääda kogu teaduskond. Proovime ära, kuidas on välitingimustes loenguid pidada“ ütles TPÜ üliõpilasesinduse esimees Ivar Veskioja.

Üliõpilasesindus ei otsi süüdlasi, vaid püüab koos tekkinud olukorrale lahendust leida. „Tudengid on ärritunud ja me ei saa välistada, et nad omaalgatuslikult midagi ette ei võta“ tundis Veskioja muret. „Tegemist on siiski liiga olulise üritusega, et seda ära jätta. Peame selle riski võtma“.

Kohale on lubanud tulla TPÜ Haapsalu kolledži tudengid, ministri tegevuse üle on pahameelt avaldanud Eesti Humanitaarinstituudi ja Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilaskonnad.

Haridus- ja teadusminister Toivo Maimets otsustas jätta riiklike investeeringute programmist välja TPÜ ja Eesti Humanitaarinstituudi ( Tallinna Ülikooli tuumiku) õppehoone ehitamiseks vajalik raha, olgugi, et praegune valitsus on tänaseks ehitusrahadest ülikoolile 25 protsenti juba üle kandnud.

Peaminister Juhan Parts on andnud oma allkirja korraldusele nr 590-k 24. septembril 2003, mis eraldab selleks ehituseks 82 miljonit krooni, kusjuures hoone on olnud riiklike investeeringute programmis kokku juba kolm aastat ja seda on toetanud kaks varasemat haridusministrit.

Õppehoone ehitamata jätmine jätaks tänavale ligi 2000 tulevase Tallinna Ülikooli üliõpilast, kelle senised õpperuumid on ehituse finantseerimiseks maha müüdud või kes õpivad praegu karjuvas ruumikitsikuses.

Valitsust usaldades uue hoone ehitamist alustanud ülikool on nüüd sunnitud laenu võtma, mille tagasimaksmine hakkab tulevikus toimuma ka tudengite arvelt.