Riigikogus tuleb täna esimesele lugemisele õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega taastatakse õppelaenude hüvitamine avaliku sektori töötajatele ja lapsevanematele, kes astusid kõrgkooli enne 01.07.2009.

"Meie jaoks on oluline näidata, et õppelaenuhüvitise ärakaotamine tähendas uusi muresid konkreetsetele inimestele, mitte polnud pelgalt üks samm riigieelarve kulude vähendamiseks," sõnas EÜL-i juhatuse aseesimees Eimar Veldre. "Oluline on saavutada, et riigikogu saalis ükskord hakataks arutama ja leidma lahendust tollele 2009. aastal langetatud paljude tänaste ja endiste tudengite õiglustunnet tõsiselt riivanud otsusele."

Õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse algatasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon ning fraktsiooni mittekuuluvad saadikud Karel Rüütli, Jaanus Marrandi ja Jaan Õunapuu.

Õppelaenude hüvitamine avaliku sektori töötajatele ja lapsevanematele lõpetati riigi 2009. aasta teise lisaeelarve seadusega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadusega, mis võeti riigikogus vastu 18. juunil 2009, kuulutati Vabariigi Presidendi poolt välja 22. juunil ning jõustus 27. juunil. Avaldusi õppelaenu hüvitamise jätkamiseks oli inimestel võimalus esitada 30. juunini.