“Eesti rahvatantsuõpetajaid ja -harrastajaid jahmatas 19. märtsil Eesti muusikaauhindade kätteandmisel Vanemuise kontserdisaalis Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengite esitatud Tuljaku käsitlus. Lavale tulid tudengid, seljas rahvarõivad, ning Tuljaku helide saatel hakkasid laval imiteerima kaklust,” kirjutas oma pöördumises 46 tantsujuhti ja rahvamuusikut, nende hulgas Ilma Adamson, Ülo Luht, Niina Raadik, Kadri Tiis, Kalev Järvela, Aveli Asber ning Tuljaku autori Anna Raudkatsi tänavuse preemia laureaat Eike Rõõmus, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Tuljak on tantsijatele hümn, nii nagu on koorilauljatele “Mu isamaa on minu arm”. Ilmselt ei kujuta keegi ette, et see laul võiks taustaks olla paroodiale või vägivalla imiteerimisele lavalaudadel, isegi kui sellega üritatakse mõnele ühiskonna valupunktile tähelepanu juhtida,” seisab pöördumises.

Pöördumisele allakirjutanud on nördinud, kuidas alavääristati kultuuriüliõpilaste lavastuses eesti rahvarõivaid. “Nüüd näidati televisiooni vahendusel seda, mille vastu rahvakultuuri hoidjad on aastakümneid võidelnud: rahvarõivastega aeleti põrandal,” kirjutasid tantsujuhid.