"Aasta algul lõpetas Tartu ülikool oluliste rikkumiste tõttu lepingu AS-ga YIT. Eksperdid fikseerivad olukorra ning seejärel saab ülikool hakata ette valmistama järgmist hanget, et leida lähikuudel tööde lõpetamiseks uus töövõtja. Siis selgub ka ka avamise aeg," rääkis Delfile TÜ raamatukogu kommunikatsioonijuht Herdis Olmaru.

Tudengitele ja ka kõigile teistele raamatukogu lugejatele on Olmaru sõnul avatud pop-up lugemissaalid endise rahvusarhiivi hoones Tartus, Liivi tänaval. Seal teenindavad neid TÜ raamatukogu töötajad. Samuti on kõigil lugejatel võimalik tellida raamatuid e-kataloogi ESTER kaudu. Tellitud raamatud saab kätte raamatukogust (sissepääsuga Akadeemia tänavalt).

Ärileht kirjutas 3. jaanuaril, et ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul ei peetud kokkulepitud tähtaegadest kinni juba tööde esimeses etapis. Kuigi ülikool andis nii esimese kui ka teise etapi tööde puhul töövõtjale täiendavad tähtajad, ei pidanud YIT Ehitus ülikooli teatel ka nendest kinni.

"Ülikool on juba suvest saadik üritanud leida lahendusi raamatukogu renoveerimistööde teise etapi lõpetamiseks, kuid paraku pole töövõtjaga kompromissini jõudnud," ütles Liinat pressiteate vahendusel.

"Tellijana ei saa ülikool teha renoveerimistöödes ühtegi mööndust, kui jutt on tööde kvaliteedist ja ohutusest ning raamatukogu teenuse osutamisest üliõpilastele, töötajatele, kooliõpilastele ja linnarahvale. Kui koostööpartner ei lähtu ülikooli jaoks olulistest väärtustest, nagu kokkulepetest kinnipidamine ja üliõpilastele lubatud raamatukoguteenuste turvaline võimaldamine, ei ole ülikoolil lõpuks muud lahendust, kui leping ühepoolselt lõpetada," lisas Liinat.