"Olen Tartu Ülikooli heaks töötanud aastast 1999. Selle pika aja jooksul ei ole tööandja esitanud mulle ühtegi etteheidet. Tänane vallandamine tuli mulle üllatusena. Hetkel analüüsin olukorda juristiga, et otsustada asjade edasine käik," kirjutas ta oma Facebooki seinal eile hilisõhtul. Päeval ta ajakirjanikele telefonitsi kättesaadav polnud.

Tartu Ülikool tõi põhjendusena välja ebaväärika käitumise. TÜ kommunikatsioonijuht Kristina Kurm ütles, et ülikoolil pole andmekaitsemääruse tõttu võimalik lähemalt kommenteerida, milles Halliku ebaväärikas käitumine seisnes. Tema sõnul tohivad nad anda teada ainult sellest, kas inimene töötab ülikoolis või mitte.

Halliku väidete peale üllatusest ja konsulteerimisest juristiga, sõnas Kurm täna hommikul: "Ülikool ei kommenteeri, et inimesed teaksid: kui on midagi juhtunud, siis ülikool sellest detailsemalt ei räägi. Teadaolevalt olla juhtumiga seotud kolmas osapool. Kas tegu võis olla ahistamisjuhtumiga, Kurm ei kinnitanud.

Eilne uudis tuli kui välk selgest taevast. Hallik on ka Tartu linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liige. Nüüdseks on teada, et ta lahkub sellest ametist. Delfi on vestelnud mitme sotsiga, kes kui ühest suust kinnitanud, et pole teadlikud, miks Hallik oli sunnitud lahkuma.