"Esimesel juhul ei ole midagi väga kommenteerida – võib vaid küsida, kelle huve taoline võte võis teenida," ütles Kõuts-Klemm Delfile. Siiski kaldub ta pigem arvama, et tegemist oli ebaprofessionaalsusega, mis võib tekkida nii kogenematusest kui ka kiirustamisest.

"Katteplaan peaks toetama tekstilist sõnumit. Ilmselt pingutas toimetaja üle sellega, et suulises tekstis rõhutatud "võõrusele" leida ka pildiline vaste," sõnas Kõuts-Klemm.

"Võõruse" fookusesse seadmisel peaks Kõuts-Klemmi sõnul ka pilt iseseisvalt andma edasi "võõras olemist". "Kuidas me eesti kultuuris üldjuhul "võõra" ära tunneme? Selleks on mitmeid stereotüüpseid märke, mida meedia usinasti tavaliselt ka rakendab – näiteks inimene ei kõnele üldse eesti keelt või kõneleb aktsendiga, tal on võõrapärased näojooned või nahatoon. Ehk siis vastandina sellele, kuidas me kujutame ette eestlast," märkis ta.

Ebaprofessionaalne toimetaja püüab Kõuts-Klemmi hinnangul selliseid stereotüüpseid kujutlusi võimendada viisil, mis annaks igale televaatajale märku, et tegemist on "võõraga". "Antud juhul sobis tema arvates selleks teistsuguse nahavärviga inimeste näitamine – siis peaks igaüks aru saama, et need ei ole "omad". Ilmselt ei tundunud toimetajale "päris" võõrtööliste näitamine piisavalt ilmekas – võimalik, et need inimesed oleksid liiga meie moodi paistnud," nentis ta.

Kõuts-Klemmi hinnangul ei ole Tallinna TV tegu kindlasti ei professionaalne ega ka eetiline. Seda eriti Eesti-taolises väikeses ühiskonnas, kus iga tänaval juhuslikult filmitud inimene võib osutuda kellekski teiseks, kui lihtsalt peale vaadates arvaks. "Seadusevastane see muidugi ei ole. Küll aga oleks märksa adekvaatsem katteplaaniks filmida nii-öelda päris võõrtöölisi ja tegelikult aidata kaasa sellele, et televaataja näeb, et nemad on samuti päris inimesed ja paistavad täitsa meie moodi," märkis ta.

See aitaks viia kujutlusi tegelikkusest paremini tegelikkusega kooskõlla. "Meedial ja eriti televisioonil on siin oluline roll," rõhutas Kõuts-Klemm.

Tallinna TV avaldas 10. oktoobril oma YouTube'i kanalis videoloo valitsuse pressikonverentsilt, mille teemaks olid võõrtöölised ja nendega kaasnevad probleemid. Loos said sõna siseminister Mart Helme ja justiitsminister Raivo Aeg. Reporteri teksti katteplaanideks näidati valdavalt ehitustöölisi ja toidukullereid, kuid suures plaanis ka kahte tumeda nahavärviga meest, kellest üks osutus Balti Filmi- ja Meediakooli ning Sõltumatu Tantsu Lava kutsel Eestis viibivaks koreograafiks.

Tallinna TV uudistejuht Erki Berends selgitas Delfile, et nimetatud inimesed sattusid katteplaanidesse juhuslikult. Ta kinnitas, et vabandab videosse sattunud koreograafi ees ja lubas, et video tehakse ümber. Videoloo praegusest versioonist on nimetatud koreograaf tõepoolest eemaldatud, kuid endiselt näidatakse selles suures plaanis teist tumedanahalist meest.