Hagi esitajate, professor Tanel Kerikmäe, Archil Chochia, Sandra Särava ja professor Raivo Vilu sõnul valiti Jaak Aaviksoo rektoriks viiendas hääletusvoorus, kuid nende hinnangul ei oleks tohtinud viiendat hääletusvooru üldse korraldadagi, sest valimised nurjusid juba neljanda hääletusvooruga. Seetõttu palutakse kohtul Aaviksoo rektoriks valimise otsus õigustühiseks kuulutada.

Täna ei toimunud ka kuratooriumi kinnitatud istungit, mis lükati edasi 7. juulile. Koosolek pidi toimuma elektroonilisena ja seal oleks lõplikult selgunud Aaviksoo rektoriks saamine või mittesaamine.

Üks hageja, professor Tanel Kerikmäe ütles Delfile, et on kahetsusväärne, et kuratoorium on jätkuvalt võimetu tegema otsuseid, kuigi ülikool ja ühiskond vajavad lahendusi.

"Kuratoorium on ülikooli imagot narrinud oma otsuste pideva rikkumisega, sealhulgas mitte kohtumine kõikide rektorikandidaatidega, valimiskorra eiramine, osa liikmete poolt erakorraliste koosolekute ettepanekute tagasilükkamine ning korralise 22. juunil toimuva pidanud istungi ära jätmine," sõnas Kerikmäe.

Kerikmäe hinnangul on usaldus kuratooriumi suhtes kadumas ning pole võimalik ette aimata, mida kuratoorium edasi plaanib. "Juhin tähelepanu, et mitu kuratooriumi liiget on samuti avalikult kritiseerinud juhtorgani tegevusetust, mis on pigem tegelenud oma liikmete, kes on julgenud otsuste õiguslikkuses ja kohasuses kahelda, demoniseerimisega."

Hagi esitamisega soovitakse Kerikmäe sõnul peatada õigusvastaselt valitud rektori ametisse kinnitamist ja nimetamist, kuid kuratooriumil lubatakse enda varasem ebaõige otsus ise tühistada.

TTÜ kuratoorium valik Jaak Aaviksoo ülikooli rektoriks 22. mail häältega 8-3. Peagi selgus, et neid, kes enda sõnul Aaviksoo valimise vastu hääletasid, oli hoopis neli. Nii otsustas TTÜ rektori valimise hääletussedelid Eesti kohtuekspertiisi instituuti ekspertiisi saata, kuid tulemused vaidlustanud kuratooriumi liikmed keeldusid sõrmejälgi andmast.

16. juunil kogunes TTÜ nõukogu, et otsustada, kas vetostada kuratooriumi otsus valida rektoriks Jaak Aaviksoo, kuid see ei läinud läbi. Vetostamiseks oleks vaja olnud 28 poolthäält, kuid kokku tuli 25 poolt- ja 14 vastuhäält.