Tsirkusedirektor Viikna teatas Delfile, et eelmistel aastatel piirdus liikumine "Loomade nimel" koosolekute korraldamisega ja ruuporitega röökimisega tsirkusetelgi juures vahetult enne etendusi ja etenduste ajal.
Selleks olid nad peaaegu alati saanud ka linnavalitsuselt loa.

"Eile Tsirkuse Tuuri etenduse ajal 26. mail oli neid nn loomakaitsjaid jälle tsirkuse piiratud territooriumil varaste kombel hiilimas, filmimas ja pildistamas näha. Tagatipuks tungisid telgi serva alt läbi roomates salaja telki ja filmisid etendust," sõnas Viikna.

"Neid märkasid areenil tsirkuse töötajad, kes etenduse ajal ei saanud nendega tegeleda," selgitas Viikna. "Käesolevaga peame meie territooriumile loata tungimist seadusevastaseks ja teeme selle kohta politseile avalduse. Kui kuskil kohtame salaja tehtud fotosid või videoid etendusest, siis need ei kuulu ilma loata avaldamisele, sest tegemist on autorikaitseseaduse rikkumisega."

Viikna lisas, et huvilistele toimub 29. mail kell 12 Lindakivi kultuurikeskuse juurde tsirkusetelgis infotund. Siis saavad kõik huvilised nii pildistada kui filmida.