Tšerepanovi sõnul sai kõik alguse sotside eelmise esmaspäeva üleskutsest venekeelsetele inimestele lõpetada vastasseisupoliitika ning teha koostööd. VEE toetas seda üleskutset ja pöördus konsultatsioonideks sotside poole, rääkis Tšerepanov Delfile. Esimene kohtumine toimus sel esmaspäeval.

"Eestil on läinud teistega võrreldes päris hästi, aga on palju inimesi, kes on sellest edust kõrvale jäänud," lausus Tšerepanov.

Kuna tema erakond esindab peamiselt venekeelsete inimeste huve, pole VEE Tšerepanovi sõnul huvitatud, et venelased elaksid Eestis isoleeritult. "Venekeelsed inimesed on samasugused kodanikud ja riigi areng on ühine asi," ütles Tšerepanov.

Loomulikult tahaks ta väga arutada ka tema valijate jaoks teravaid probleeme, nagu vene gümnaasiumite üleviimine eesti keelele, ent ka majanduslangus mõjusid inimestele jne.

Miks aga ei aruta VEE neid asju Keskerakonnaga, mis tundub peamise venekeelsete inimeste esindajana Eestis? "Kõik venelased ei toeta Keskerakonda ja toetajad toetavad sellepärast, et nemad deklareerivad midagi vene kogukonnale," selgitas Tšerepanov.

"Neil õnnestus viimaste aastate jooksul müüa venelastele mingeid unistusi ja tegutseda ikka mustvalges poliitikas, positsioneerides end venelaste kaitsjana eestlaste eest. Probleemiks on, et Eesti venelased ei näe Keskerakonnale reaalset alternatiivi," lisas Tšerepanov.

Ta oli veendunud, et kui reaalselt tekiks mõni teine erakond, kes hakkaks venelaste huve esindama samamoodi nagu nagu eestlaste, siis kindlasti venelased hääletaksid nende poolt. Seetõttu oli ta kindel, et venelastega tegelemine tasub end sotsidele ära.

Kevadiste riigikogu valimiste ajal oli VEE valimisnimekirja juhiks Dmitri Klenski, kellesse enamik eestlasi suhtub pehmelt öeldes halvasti. Tšerepanov oli Klenski seoste selgitamisega mõnevõrra hädas. Eelmiste valimiste ajal VEE kui vene kogukonna erakond kutsus kõiki huvilisi nende nimekirja kandideerima ja huviliste seas toimunud hääletusega pandi paika ka kandidaatide nimekiri. Nii saigi Klenski Tšerepanovi sõnul VEE nimekirja etteotsa. Klenski pole samas VEE liige ja pole seda ka kunagi olnud, mistõttu need läbirääkimised Klenskit kuidagi ei puuduta.