"Minu meelest ei ole kiiruskaamerate piirkonnas juhtunud ühtegi hukkunuga liiklusõnnetust ja see näitab ka seda, et kaamerad paigutati kõige ohtlikumatele kohtadele, kus on juhtunud kõige rohkem õnnetusi," ütles Tamur Tsäkko intervjuus BNS-ile.

"Tallinna-Tartu maanteel, kus täna on kahe suuna peale kokku 20 kiiruskaamerat, on kindlasti kiiruseületamised vähenenud ja liiklus rahunenud, sama kehtib ka Tallinna-Pärnu maanteel," lisas Tsäkko.

Kaamerakabiinide rüüstamisega maanteeameti peadirektori kinnitusel erilisi probleeme ei ole olnud. "Kiiruskaamerad on meil ööpäevaringse valve all ja nendega ei saa midagi väga tõsist juhtuda. Paar sodimist on vist olnud, aga pigem vajavad kaamerad hooldust meie ilmastikuolude tõttu," ütles Tsäkko.

Maanteeameti peadirektori kinnitusel lisandub kiiruskaameraid nii Tallinna-Tartu kui ka Tallinna-Pärnu maanteele, lisaks Tallinna-Narva ja võib-olla ka Jõhvi-Tartu maanteele.

Tsäkko sõnul ei ole vaja kiiruskaameraid liikluse rahustamisel siiski üle tähtsustada, sest liiklust rahustavaid abinõusid on mitmeid. "Peamine on liiklusohutuse tagamisel ikkagi juht ja see, mida juht mõtleb," rõhutas Tsäkko.