Täna kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas toetada Sotsiaaldemokraatliku erakonna ettepanekut, mille järgi on presidendivalimistel riigikogu esimeses voorus kahe fraktsiooni ühiskandidaat Eiki Nestor ja teises ning kolmandas voorus Siim Kallas.

IRLi jaoks ei muuda sotside ja reformi kokkulepe Tsahkna sõnul midagi. Nüüd on neil Vabaerakonna toel koos ka 21 häält, mis võimaldavad Jõksi riigikogus presidendikandidaadiks esitada.

Tsahkna sõnul käiakse kogu aeg IRLilt uurimas, kas IRLi hääli oleks võimalik saada mõne teise kandidaadi toetuseks ja ka IRL ise otsib Jõksile laiapõhjalist toetust.

"Ka Jõksile ja Repsile on antud lubadusi väga erinevatest erakondadest," ütles Tsahkna. Jõksist ei saaks tema sõnul ühelegi erakonnale mugavuspresidenti.

Riigikogus saab kaks korda presidendikandidaate üles seada, lisaks saab kandidaate üles seada ka valimiskogus. Kas IRL koos Vabaerakonnaga toetab Jõksi kõikides voorudes või tehakse vahepeal muid kokkuleppeid, peab IRL koos Vabaerakonnaga järgmise nädala alguses otsustama.