Riigikogus arutati täna sotsiaaldemokraatide järjekordselt esitatud eelnõu, mille kohaselt kolmekordistub esimese ja teise lapse eest makstav lapsetoetus. Valitsuse eitavat hinnangut sellele eelnõule edastas Tsahkna.

Sotsiaaldemokraatide küsimustesajule vastates selgitas Tsahkna korduvalt, et tema oleks lastetoetuste tõstmisega nõus, aga raha selleks pole. Ta viitas ka, et raha lastetoetuste tõstmiseks pole võimalik juurde leida, sest praegune Reformierakonna ja IRLi koalitsioon ei näe, kust see raha tulema peaks.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor uuris Tsahknalt, millal lastetoetused siis tõusevad?

"Mina sooviks, et tõuseks kohe, oleks tõusnud juba tükk aega tagasi. Ma loodan, et see tõuseb võimalikult kiiresti ja võib-olla koos teiega aastal 2015 poole aasta pealt, 1. juunist. Me ei tea seda," vastas Tsahkna.

2015. aasta 1. märtsil toimuvad riigikogu valimised. Praeguse Reformierakonna ja IRLi koalitsiooni toetus on juba mõnda aega allpool opositsioonierakondade SDE ja Keskerakonna toetusest. Pinged on kasvanud ka Reformierakonna ja IRLi vahel, mistõttu on spekuleeritud ka praeguse valitsuse lõpust juba enne riigikogu valimisi.