"Millest me aru ei saa, on see püüd tegeleda päästeametnike, politseinike ja õpetajate palkade omavahelise vastandamisega. See ei aita mitte ühtegi neist osapooltest," selgitas Tsahkna Delfile.

IRLi peasekretäri kinnitusl on kabinet jõudnud vaid põhimõttelisele kokkuleppele selles, et valitsuse ja tema hallatavate asutuste majandamis- ja personalikulusid kärbitakse 1,49 miljardit krooni ehk 10 protsenti.

See, kuidas ja mis kujul konkreetsetes ministeeriumides kärped tulevad, ei ole veel selge. "Tuletan meelde, et see 1,49 miljardit krooni ei ole mitte palgakärbe, vaid see on tegevus- ja majanduskulude kärbe ja siin tuleb igal ministeeriumil vastavalt oma osale vaadata, millised need lahendused on," selgitas Tsahkna.

Selge on see, et ainult majandamiskuludest ei saa tulla ja selge on see, et see ei saa tulla ainult palgafondist. Siin on erinevad võimalused, kas vähendada palkasid, mis on väga keeruline mõnes mõttes, kui sul on lepingud," jätkas ta ja tõi välja erinevad võimalused: osaline tööaeg, koondamised jne.

"Seda peabki iga ministeerium vaatamagi rahulikult, mis on need lahendused, mis on kõige optimaalsemad. Iga selline vastandamine teemadel õpetajate - politseinike palgad on ebapraktiline tegevus, kuna see annab välja inimestele väga valesid signaale ja ei aita omavahel läbi rääkida võimalikult hästi. Ärevust on natuke rohkem kui võib-olla vaja oleks," märkis IRLi peasekretär.