Isamaa ja Res Publica Liidu parlamendisaadiku Margus Tsahkna sõnul leiti rahanduskomisjonis lahendus, mis kinnitatakse kolmapäeval riigikogus riigieelarve kolmandal lugemisel, teatas IRLi pressiesindaja.

“Võin kinnitada, et tänu sellele sammule ei pea päästeamet järgmisel aastal koondama 110 päästeametnikku, nagu kardetud,” ütles Tsahkna.

Tema sõnul on kulude vähendamine majanduskriisis mõistetavad, kuid sisejulgeolek on valdkond, millest sõltub Eesti elanike turvatunne, mida ei tohi niigi keerulisel ajal vähendada.

“Rahanduskomisjon leidis täiendava võimaluse rahastada inimeste tööd, kes seisavad päev-päevalt silmitsi ohuga ning peavad olema samas ka toeks oma perekonnale,” ütles ta.

Tsahkna sõnul on väärilise palga tagamine vähim, mida riik saab praeguses keerulises olukorras teha, inimeste heaks, kelle töö on asetada oma elu ühiskonna teiste liikmete elu ja vara eest ohtu.

“Me ei tohi unustada, et ka nemad on inimesed, kes vajavad kindlustunnet tuleviku ees,” lausus Tsahkna.

Tsahkna: kelleltki midagi ära ei võetud

Tsahkna ütles Delfile, et rahanduskomisjoni otsusega kelleltki raha otseselt ära ei võeta.

15 miljonit krooni, mis päästjate koondamise ära jätab, leiti Tsahkna sõnul majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tegevustuludest ja elektriaktsiisi tõusust jäänud reservist.

Lisaks mainis Tsahkna, et praeguse seisuga suudeti ka üldist riigieelarvepositsiooni 430 miljoni krooni ulatuses parandada.