"Ma arvan, seda uuringut ei saa tõsiselt võtta, eriti kui vaadata, mida IRL on viimasel ajal suutnud ellu viia," ütles Margus Tsahkna Delfile.

"Alates elatisabifondi seadusest, mis on parlamendis; kolme ja enama lapse toetuse tõstmisest 400 eurole; haldusreform, mis on suurimaid reforme läbi aastate meie initsiatiivina riigikogus läbimas oma teist lugemist; erakoolide pikas-pikas vaidluses suutsime saavutada suurt edu," loetles Tsahkna.

"Meil on ette näidata väga tõsiseid tegusid. Me teeme oma tööd edasi," kinnitas IRL-i esimees.

Küsimusele, miks reiting siiski nii madalale langenud on, vastas Tsahkna, et reitinguid ei saa kogu aeg nii tõsiselt võtta ja ega need kellelgi väga rõõmustavad pole. "Ma seda reitingu järgi poliitika tegemist ei poolda. IRL-il on ette näidata väga tõsised teod, mida me oleme lubanud, ära teinud. Me teemegi suuri reforme ja suurte reformide läbiviijad ei pruugi olla kõige populaarsemad."

EKRE toetuselt kolmas

14-protsendilise toetuse saavutanud EKRE aseesimees Martin Helme hinnangul on erakond ERR-i esitluses statistiliselt SDE ja Vabaerakonnaga võrdsed, aga tegelikult sotsidest kaks ja vabadest kolm protsenti ees. "Samahästi võiks öelda, et statistiliselt on võrdsed kesk ja ref, kelle vahe ka kaks punkti. Aga olgu peale... Reaalselt oleme kolmas partei. Töö on vaeva tasunud!" rõõmustas Helme Facebookis ja tänas kõiki toetajaid ja töötegijaid.

ERR-i tellimusel tehtud Turu-uuringute AS-i erakondade toetuse uuringu tulemustest selgus, et kuigi olulisi muudatusi poliitilistes jõuvahekordades võrreldes eelmise kuuga toimunud ei ole, siis esimest korda pärast valimisi on langenud IRL-i toetus neljale protsendile ehk alla poole valimiskünnist.

ERR-i tellimusel tehtud Turu-uuringute ASi küsitluse tulemused näitavad, et Keskerakond püsib 23 protsendiga endiselt erakondade toetuspingerea tipus, Reformierakonda valiks 21 protsenti. Statistilise vea piire arvestades võib aga nende erakondade toetuse võrdseks lugeda, vahendavad ERR-i raadiouudised.

Ka kolm järgmist erakonda eelistuste pingereas – Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Vabaerakond – on statistilist viga arvesse võttes peaaegu võrdse toetusega: EKRE-t toetab 14 protsenti, sotsiaaldemokraate 12 ja Vabaerakonda 11 protsenti valijaist.