"Tegu on ilmselgelt terve mõistuse vastase plaaniga ja mina seda ei toeta. Samale seisukohale asus ka tänane koalitsiooni eestseisus, nii et ma loodan, et mingit lisasalastamisi seadustega kehtestama ei hakata. Eriti jabur tundub idee kirjutada seadusesse sisse riigikogu liikme rääkimiskeeld! Olen seisukohal, et terve mõistus võiks mingil kujul siiski säilida," teatas Tsahkna.

"Sotsiaalkomisjoni esimehena kinnitan, et meie komisjoni töö on olnud väga avatud. Pidevalt korraldame avatud istungeid, millest teeme ka internetiülekandeid ning meie uks on lahti nii kodanikeorganisatsioonidele ja nende ettepanekutele kui ka ajakirjanike küsimustele. Kui meil on nn "kinnised" istungid, siis tegu on tihti konkreetsete aruteludega, kus käsitletakse muude teemade seas ka näiteks isikuandmeid," kirjutas Tsahkna.

See komisjonide praegune "kinnisus" on tema sõnul selgelt üle müstifitseeritud, kuna tegu on lihtsalt töövormiga, et teemasid ettevalmitatult ning sisuliselt arutada. "Ei mäleta, et oleksin mõne kodanikuorganisatsiooni ukse taha jätnud või ajakirjanike eest varjanud, mida komisjonis arutati," lisas Tsahkna.

Ta tuletas meelde, et kõikide seaduseelnõude arutelu toimub mitmel lugemisel ka riigikogu täiskogu istungitel saalis, kus antakse ülevaade aruteludest, saab küsida küsimusi ning avaldada avarvamust - see kõik on alati avatud ja ülekantav riigikogu kodulehel.