Tsahkna sõnul on Savisaare skandaal suuresti põhjustatud sellest, et pea kõik demokraatlikud jõud on välistanud temaga igasuguse koostöö, tänaseks ka sotsid. "See aga tähendab, et riigi tasemel valitsemise juurde ei ole Keskerakonnal enam asja. Kuid mis näoga peavad seda pealt vaatama juba neljandat aastat opositsioonis istuvad Ratas, Varek, Laanet, Simson, Seppik ja teised keskerakondlased, kes ainult ühe mehe piiramatu võimuambitsiooni ning küündimatuse tõttu peavad oma parimad ja viljakamad aastad mööda saatma teda kiites ja pinki nühkides. Tean, et nad on võimekad inimesed, kuid igal kannatusel on ka piirid," kirjutab Tsahkna oma blogis.

"Täna on Keskerakonnal võimalus hakata totaalsest isolatsioonist teed välja raiuma. Selleks sammuks on Savisaare taandumine kõikidelt juhtpositsioonidelt. Seda aga ei juhtu. Selle asemel on moodustatud "Tankistide komisjon", kelle ülesandeks on võita Savisaarele aega mobiliseerimaks täisusklikud keskerakondlased võimalikuks kongressiks," nendib IRLi poliitik.

"Teiseks võimaluseks on see, et endine Savisaare sisering suudab siiski organiseerida piisavalt demokraatlikult mõtlevaid inimesi ning muutus ellu kutsuda Savisaare mahavõtmisega.

Kummaline on siin tõmmata paralleeli Valgevene valimistega, kuid millegipärast tuleb see pilt silme ette. Soovin Seppikule, Varekile, Ratasele ja Laanetile paremat põlve kui nendele viiele opositsiooni presidendikandidaadile, kes Lukashenka käest alandavalt ning haledalt tänaval peksa said."