Tsahkna kirjutab oma blogis, et riigikogu rahanduskomisjon saatis eile teisele lugemisele 2011. aasta riigieelarve ja vaatas läbi 124 laekunud parandusettepanekut. Ainsa üksmeelse toetuse sai koalitsiooni ettepanek kehtestada toimetuleku piiriks 1200 krooni. "Tundub, et see jääb ka ainukeseks konsensuslikuks otsuseks selle eelarve menetluses," kirjutab IRLi poliitsekretär.

Nimelt teatas Keskerakond, et blokeerib eelarve vastuvõtmise ööistungitega. "Võibolla on põhjuseks otsus külmutada jätkuvalt presidendi, riigikogu liikmete ja teiste kõrgete riigiametnike palgad, mis kehtiva seaduse järgi oleks mõnel juhul alates märtsist palku tõstnud pea 30 protsenti," kirjutab Tsahkna.

"Tundus, et keegi ei saa palkade külmutamise ettepanekule vastu olla kuid pidin oma üllatuseks eksima. Keskerakond ei toeta palkade külmutamist! Veelgi enam, nad lubavad alustada uuesti ööistungitega, et järgmise aasta eelarve menetlust võimalikult palju takistada."

"Tundub, et see palkade teema on nii oluline, et Lengi nälgitud kuu ja valitsusliidult palutud toimetuleku piiri tõstmine 1200 kroonini neid tegelikult ei huvita," nendib Tsahkna.

"Või vihastas kesikuid see, et rahanduskomisjon ei toetanud nende kümneid häälteostmiseks mõeldud valimiseelseid katuserahasid, millised ettepanekud nende poolt laekusid? Kõige iseloomulikum oli võibolla ettepanek ninasarviku puuri rahastamiseks, mis sisuliselt on kindlasti vajalik, aga sümboolselt halenaljakas," seisab Tsahkna blogis.