Minule on see tõestuseks, et põhimõtted ja väärtused, mida olen lubanud erakonna esimeheks valituna ellu viia, on otseseks ohuks inimestele, kes on aastaid võimu nimel kasutanud ebaausaid võtteid, sõnas Tsahkna.

"Olen lubanud teha põhimõttelisi muudatusi erakonna sisedemokraatias, et tagada aus ja avatud erakonna juhtimine. Seepärast olen muutunud ohtlikuks ja minu vastu üritatakse võidelda vahendeid valimata," ütles ta.

"Tahan neile inimestele öelda, et see mind ei peata. Mind erakonna esimeheks esitanud erakonnakaaslased, eesotsas Tunne Kelamiga, toetavad mind ning see annab usku minna edasi," sõnas IRLI esimehe kandidaat.

Tema sõnul peab erakond käesoleval hetkel meelde tuletama aastatetagust lubadust „Plats puhtaks!“ "Just sellest põhimõttest kavatsen lähtuda, et esimeheks valituna puhastada erakond ebaausatest ning erakonna usaldust kahjustavatest võtetest. Pean oma ülesandeks taastada liikmete usk erakonda, siis saame küsida ka usaldust Eesti inimestelt."

Tsahkna lisas, et IRLi lugu on Eesti lugu alates 1988. aastast. "Me oleme sõnastanud iseseisvuse taastamise alused, andnud Eestile suuna Euroopasse ja NATOsse ning viinud ellu põhimõttelised reformid. Ja meil on ka pakkuda Eestile tee, kuidas rahvusriigina minna edasi. Aga kõigepealt peame me saama korda oma erakonna siseasjad."