"Olles Mardiga koos olnud alates 2002. aastast ja lahingpaarina läbi käinud päris raskeid olukordi, siis võin öelda, et tegu on riigimehe ja vana hea Mardi poliitikast lahkumise manifestiga," ütles Tsahkna.

Me teame ju Laari kui suurte muutuste ellukutsuja ja läbiviijana. Ja on selge, et ta küsib põhimõttelisi ja suuri küsimusi, kuidas moodi Eesti riik edasi läheb, jätkas Tshkna.

Mardi kirja mõte pole mitte see, kas see koalitsioon on või ei ole, vaid küsimus on selles, kas koalitsioon suudab vastu võtta põhimõttelisi suuri otsuseid, mida Eesti riik täna tegelikult vajab, et edasi mina. Alates haldusreformist, hardidusreformist, sotsiaalreformist kuni välispoliitikani välja, selgitas IRLi asejuht.

"Mardi mõte on, et poliitiline olukord on mage, tegeletakse millegi sellisega, mis ei aita Eesti elu edasi. Küsimus on, kas see koalitsioon on võimeline neid asju tegema. Minu vastus on IRL-i poolt jah."

Tshkna sõnas, et Mart hoiatab ka populismi eest ning see on oht. Kogu tänase poliitilise arutelu on täitnud erakonna sisedemokraatia küsimused, millest tuleb ka selgus luua. Aga inimesed tahavad eelkõige suuri ja põhimõttelisi, nende eluolu parandavaid otsuseid, lõpetas ta.