"Iseseisva kaitsevõime ehk laskemoona ostmiseks ette nähtud 10 miljonit võeti 2018. aasta eelarvest lihtsalt ära. Tegelikult on see masendav, et eelarveaukude lappimiseks võetakse raha juba kokku lepitud kaitseinvesteeringute arvelt," kirjutas Tsahkna sotsiaalmeedias.

"Kaitseinvesteeringud lepiti kokku juba koalitsioonilepingus, hiljem kõikides strateegiates ja arengukavades kinnitati kaitseinvesteeringuteks igal aastal 20 miljonit eurot järgmise kolme aasta jooksul. Selleks oli kõik ette valmistatud, kuna kaitsemaalimas on hanked pikaajalised. Igasugu muud lollust viiakse ellu aga Eesti iseseisva kaitse arendamisest võetakse raha ära. Mingisugused raamatupidamuslikud hookuspookused ei ole vabanduseks," lisas Tsahkna.

Tsahkna ütles Delfile, et rahanduskomisjoni liikmena üritab ta riigikogu eelarvemenetluses üle vaadata seda, kas oleks võimalik taastada kaitseinvesteeringute maht nii nagu oli planeeritud. "Sellega olid kõik arvestanud ja see puudutab just iseseisva kaitsevõime ehk laskemoona muretsemist. See on üks väga oluline teema," rääkis Tsahkna.