„Tüli on selle kohta liiga palju öeldud,“ ütles Tsahkna Kuku raadiole. „See, et IRL on läbi ajaloo arvamusi ja diskussioone pidanud avalikult, peaks olema Eesti inimestele selge.“

Ta möönis, et erinevate inimeste poolt on tõstatatud ettepanekuid, mis puudutavad ka põhikirja. "On toimunud ka avalikke kirjavahetusi, oleme kokku saanud nii erakonna eestseisuses ja ka põhikirja toimkond on vahepeal käinud koos,“ rääkis Tsahkna.

Tsahkna sõnul on IRLi puhul normaalne, et põhikirja küsimustega tegeletakse jooksvalt. „See peab oleme võimalikult läbipaistev ja kui on vaja midagi muuta, siis ka muudetakse,“ ei näinud ta midagi kummalist selles, et erakorralisel suurkogul lisaks majandusaruande kinnitamisele ka põhikirja muudatusi arutatakse.

„Mina ei näe erakonnas tüli, ma näen erinevaid arvamusi,“ kõneles Tsahkna. „Praegu on erinevatel inimestel erinevad arvamused, see on normaalne olukord. Et erakond tervena edasi läheks, tuleb ettepanekuid tõsiselt võtta.“

Tsahkna sõnul ei tasu IRL sisepingeid üledramatiseerida ja pigem pööraks ta tähelepanu Keskerakonnale. „Mind siiralt huvitab, mis augusti lõpus toimub, see võib muuta kogu Eesti poliitilist maastikku,“ sõnas ta.

IRL 13. augustil toimuvatele suvepäevadele ja erakorralisele suurkogule on registreerunud praeguseks umbes 300 inimest.

„Meie suurkogu on põhikirja järgi selline, kus kõik kohaletulnud on ka delegaadid,“ täpsustas Tsahkna. „Kus siis veel minna teravaks või küsimusi esitada kui mitte suvepäevadel või suurkogul. See peaks olema iga erakonna liikme õigus.“

Suurkogul arutatakse võimalikke muudatusi erakonna põhikirjas ning kinnitatakse majandusaasta aruanne.

IRLi esimees Mart Laar sai 20. juulil Tallinna piirkonna esindajatelt pöördumise, milles kaheksa allkirjutanut kritiseerivad erakonna juhtimisstiili ja siseminister Ken-Marti Vaheri tagatoa eelistamist.

IRLi juhtimist ja endise Isamaaliidu poliitikute allasurumist on kritiseerinud ka erakonna liikmed Aimar Altosaar, Andres Herkel, Tõnis Lukas, Mart Nutt ja Andres Ammas.