Tsahkna sõnul on IRLi eestseisus juba otsustanud, et Eesti peab ise saama otsustada pagulasteema üle. "See peab olema meie väga selge seisukoht," ütles Tsahkna.

Eesti võimalik vabatahtlik põgenike vastvõtmine on Tsahkna sõnul teine teema. Eesti pole sunniviisiliste kvootidega nõus, vaid soovime ise otsustada, keda me vastu võtame.

Siseminister Hanno Pevkur (RE) ütles, et Eesti läheb läbirääkimistele pakkumisega, et on valmis vastu võtma sadakond pagulast. Ka peaminister Taavi Rõivas ütles eile riigikogus, et Euroopa Komisjoni pakutav tuhatkond pagulast on 8-9 korda suurem kui Eesti tegelik võime pagulasi vastu võtta.

Sotsid toetavad pagulaste vastuvõtmist. "Meie väärtused nõuavad osalemist Euroopa Liidu pagulaskriisi lahendamises ning seetõttu peame vastavalt oma võimekusele võtma vastu ka kriisipiirkondadest põgenenud perekondi," ütles sotsiaaldemokraadist riigikogu väliskomisjoni esimees Hannes Hanso.

Täna arutab valitsuskabinet, milliste seisukohtadega lähevad Eesti riigijuhid Brüsselisse pagulasteemat arutama. Väga paljud Euroopa Liidu liikmesriigid on juba väljendanud oma vastuseisu pagulaskvootide suhtes.