Kiltsi küla elanik Aive rääkis, et oli teisipäeval tööl Väike-Maarjas, kus ei sadanud piiskagi. Koju tulles avastas naine, et loodusjõud olid puukuuri koos seal ketis olnud koer Karuga eemale pillutanud, kirjutab Virumaa Teataja.

“Tulin koju ja vaatasin, et selline õudukas,” sõnas Aive, kelle ütlust mööda näinud naaber, et tromb suisa lennutas kuuri ja neljajalgset. Aive selgitas, et koer magab puukuuris.

Aive andmetel murdis tugev tuul kodu lähedal oleva loomalauda katuse lahti. Taevast sadasid alla pöidla suurused raheterad. Kiltsi mõisapargis oli tromb maha murdnud suure puu.

Väike-Maarja abivallavanem Kaarel Moisa ütles, et sai vahetult pärast trombi esimese telefonikõne ühelt kannatanult. Inimesed nägid Vao ja Kiltsi kohal musta keerist, vahendas Moisa.

Vallavõimude andmetel lõhkus tromb lisaks garaaži katusele veel ühe elumaja katust. Samuti murdis Vao tornlinnusel mõned katuseharja kivid. Moisa sõnul said marutuule tõttu kannatada peamiselt Vao ja Kiltsi küla inimesed, kuid tromb murdis puid ka lähiümbruskonnas.