"On ebaselge, et miks salaagent Kohver kandis sellise ülesande puhul teenistuse käigus tulirelva? Kas ta plaanis tappa? Ja veel, kas tal oli Vene viisa ja kuidas oli ta riietatud? Kui tuleb välja, et ta kandis mingisugust vormi, siis ei saa ma absoluutselt aru salamissioonist - see on nagu vana laste anekdoot sellest, kuidas ameeriklased läkitasid Siberisse mustanahalise spiooni," rääkis Troitski venelaste versiooni juhtunust Delfile kommenteerides.   

"Ma mäletan väga hästi hiljutist lugu Ukrainast Luganskist pärit Nadežda Savtšenkost, kes sisenes Rostovisse ametliku teadete kohaselt kui "pagulane" - see väide oli nii absurdne, et see vaikiti peagi maha. Aga isegi rohkem küsimusi - ja need on Eesti julgeolekujõududele väga ebameeldivad - tekitab tõik, et kui "tundmatu" saab üldse Eestis olla? Ja kuidas saab täiskasvanult inimeselt võimuga vabadust võtta? Miks politseinik, kui ta oli nende (Eesti - toim.) territoporiumil ja täitis teenistuskohustusi, ei kasutanud relva? On ka ehk olemas video intsidendist, mis kinnitaks Eesti versiooni ja kui ei ole, siis miks? Tegemist ju ikkagi piiriga," rääkis Troitski.

Samas lisab vene kultuuritegelane, et kõige rohkem küsimusi on siiski seotud Venemaa tegevuse eesmärkidega.

"Milleks selline imelik trikk? Õrritamaks NATO tippkohtumist kardina tagant? Rumal lapsikus. Sundida Balti riike ehitama Vene piirile seina?," arutles Troitski.

Troitski tuletas ka meelde, et Krimmi ajalugu näitas seda, et Venemaa võimude sekkumist rahva abistamise ettekäändel tegelikult ei läinud vaja. "Ja tõepoolest, see oleks liiga seikluslik stsenaarium, milles saaks kannatanu olla vaid Vene diasporaa Eestis," rääkis Troitski.

"Minu tagasihoidlik arvamus on: kindlaid tõendeid ei esita kumbki pool ning kõik jääb süüdistuste tasemele, EL ja NATO saadavad "mureliku" teate, "spioon" naaseb vaikselt kodumaale ning pinged ja teema vaibub. Mis tegelikult oligi võibolla kogu asja eesmärk," lisab Troitski.