"Meie andmetel on ehitajad graafikus ning septembriks peaks eelnev liiklusolukord olema taastatud," selgitas Tammel Delfile.

Spetsialist soovitab eilset liiklussegadust silmas pidades liiklejatel varuda aega ning häälestada end võimalikeks ebamugavusteks. "Võimalusel vältige kesklinna ja südalinna piirkonda kasutades linnast ümbersõiduks näiteks Ülemiste liiklussõlme ning Skoone bastioni ringliiklust. Eelistage ühistransporti ning hea ilma korral kaaluge ka jalgrattaga liikumist ning jalakäimist".

Tammeli sõnul oli üheks eilsete ummikute põhjustajaks see, et puhkuselt naasnud inimestel olid liikluses toimuvad muudatused juba ununenud.

Küsimusele, kas bussijuht võiks avada ukse, kui buss on jäänud mitmekümneks minutiks ummikusse ja sees läheb väga palavaks, vastas Tammel, et "bussijuht peab operatiivselt hindama konkreetset olukorda ning arvestama kõikide ohutusega".

Tammeli sõnul on septembri alguseks planeeritud liiklusele suurt mõju avaldavad liiklussõlmed taas avada."Transpordiamet on teinud omalt poolt kõik, et vajalik informatsioon oleks liiklejatele õigeaegselt edastatud nii läbi meedia kui oleks nähtav ka liiklusruumis," kinnitas Tammel.

Eilse liikluskaose tõttu pealinnas algatas transpordiamet ka väärteomenetluse. Tammel möönas, et seoses ajutiste ümberkorraldustega esinesid tööde tegijal mõned liikluskorralduslikud puudused. "Väärteomenetluse eesmärk on selgitada välja täpsed asjaolud ning asjaosalised," selgitas ta.