Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme märkis linnavalitsusele saadetud pöördumises, et nüüd, kui number 3 trammiga enam nii tihti kesklinnast Kadriorgu ei pääse kui varem, on väga tõenäoline, et osa potentsiaalseid külastajaid ei hakkagi endale tüli tegema ning jätavad Kadriorgu edaspidi sõitmata, kirjutab EPL Online.

„Kadriorg on Tallinnas üks kultuuriväärtuslikemaid piirkondi, kus asub kuus muuseumit, neist kolm riiklikku ja kolm linnamuuseumit: Kumu kunstimuuseum, Kadrioru kunstimuuseum, A. H. Tammsaare muuseum, Eduard Vilde muuseum, Peeter I majamuuseum, Mikkeli muuseum. Sellest tulenevalt on Kadrioru piirkond nii kohalike elanike kui ka välisturistide seas armastatud külastuspaik, kusjuures just suveperioodil ja nädalavahetustel,“ märkis Helme oma kirjas.

„Turismitrükised, kus on info, et Kadriorgu saab trammidega nr 1 ja nr 3, on ammu valmis ja turistideni jõuab see info enne, kui nad jõuavad peatusesse ja oma pettumuseks avastavad, et nr 3 neile sobival ajal ei sõida,“ rääkis Helme.

„Lisaks ei ole trammiliin nr 1 paraku Tallinna kõige esinduslikum sõiduliin, kuna seal kohtab oluliselt suurema tõenäosusega asotsiaalset elementi, kui seda oli märgata trammis nr 3,“ märkis Helme.

„Trammiliini nr 3 sõidugraafiku hõrendamine ei tohiks küll mõjutada Kadriorus asuvate muuseumite külastatavust — piirkonda teenindab kõigil nädalapäevadel tiheda graafikuga sõitev trammiliin nr 1 ning mitu autobussiliini,“ selgitas Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon.