Üliraskelt haavata saanud Taivo Kalberg, Võrus surnuna leitud Tairi isa, oli intensiivraviosakonnas hapnikuaparaadi all 159 päeva. Suurt veresoont tabanud kuul põhjustas ta parema jala lihaste kärbumise, mis omakorda põhjustas neerupuudulikkuse. Ootamatult tekkis tal ka soolepõletik, mille põhjustas kõhuõõnde läinud kuul.

1997. aasta mais oli Kalbergil korraga veremürgitus, kopsupõletik ja kerge palavik. Mustamäe haigla intensiivraviosakonna juhataja ülo Kivistik on öelnud, et Kalberg jäi ellu eelkõige tänu heale füüsilisele vormile ja tugevale elutahtele.

Kalbergi tulistanud Matile esitati süüdistus üliraske kehavigastuse tekitamises ning ta mõisteti süüdi.

Tallinna linnakohus mõistis väidetavate taskuvarastega lahingut pidanud endiselt kaitseliitlaselt ja abipolitseinikult Matti Korbilt välja ühe ohvri raviraha - 889 567 krooni.

Kohtuotsuse kohaselt peab praegu firmas EAM Investeeringute AS pearaamatupidajana töötav Matti Korp (58) ligi miljon krooni maksma Lääne-Virumaa haigekassale AS Securitase endise inkassaatori Taivo Kalbergi ravi eest. Kohus mõistis Korbi süüdi Kalbergile üliraskete kehavigastuste tahtlikus tekitamises ning karistas teda kaheaastase vabadusekaotusega tingimisi kolmeaastase katseajaga. Lisaks sellele mõistis kohus Korbilt välja 1250 krooni sundraha ja määras ta kriminaalhooldaja järelevalve alla.Korbi väitel töötab ta miinimumpalga eest, mistõttu miljonit Kalbergi ravi kinnimaksmiseks pole tal kusagilt võtta. "Mul on pere, kahe aasta kaheksa kuu vanune laps. Selle fantastilise summa väljamõistmine on minu perekonna represseerimine," ütles ta toona ajakirjandusele.

Korbi kaela ümbritses kaelatugi. Küsimusele, miks ta seda üksnes kohtus kannab, saades autoroolis ja mujal ilma hakkama, vastas Korp: «Ka minu tervis on rikutud. Kalberg pigistas mu kaelalülid nii tugevasti kokku, et mu kael hakkab teatud päevadel valutama. Mul on tasakaaluhäired, hämaras on raske liikuda. Kohtus kandsin tuge sellepärast, et siin peab pea selge olema.»

Taivo Kalberg jäi kohtuotsusega rahule ning kavatseb tulevikus Korbi vastu ka tsiviilhagi esitada. "Summat ma esialgu ei ütle, kuid kindlasti pole see minu ravirahaga võrreldes suur," mainis ta.

"Kaks aastat olin ma I grupi invaliid, nüüd on mul III grupp,» rääkis Kalberg. «Korp võttis minult töö ja tervise."

Süüdistuse kohaselt tõkestas Korp Tallinna Kaubamaja juures taskuvargaid ning haavas neist üht kätte ja jalga. Kuna tulistamine toimus rahvarohkes kohas, pidas Kalberg relvaga Korpi kurjategijaks ja läks teda korrale kutsuma. Korp omakorda pidas Kalbergi taskuvaraste kampa kuuluvaks ning tulistas teda kõhtu ja jalga.

Jaga
Kommentaarid