Kell 17.52 teatati politsei häirenumbrile, et raekoja platsis jäi laps bussi alla, ütles Tartu politseiprefektuuri pressiesindaja BNS-ile. Tema sõnul osutus hukkunuks kümneaastane Maarja.

Pressiesindaja lisas, et Tallinna-Tartu liinil sõitnud 68-aastane ja 40-aastase staažiga bussijuht Toivo selgitas politseile, et oli mööda Vabaduse puiesteed sõitnud raekoja platsi ülekäigukohale kiirusega umbes 30 kilomeetrit tunnis.

Bussi ees liikus tume sõiduauto. Kui buss oli kogu 18 meetri pikkuse ülekäiguala ületanud, märkas juht vahetult bussi ees pisikest punases jakis kogu ja samas kostis mürtsatus, lausus pressiesindaja.

Bussi alla jäänud lapse elustamine ei andnud tulemusi.

Pealtnägijate sõnul olevat umbes kümneaastane tüdruk jooksnud punase tule ajal teele otse jalakäijate silla poolse fooriposti kõrvalt.

Ajal, kui traagiline õnnetus juhtus, lendas üle kesklinna lennuk, millelt heideti alla lendlehti ning oli teatatud, et nende hulgas on ka selliseid, millega kaasneb rahaline preemia, märkis pressiesindaja.

Ta lisas, et tuhanded ürituse ajal kesklinnas viibinud inimesed püüdsid lendlehti õhust, aga ka sõiduteelt peaaegu autode rataste alt.

Eesti Meedia juht Mart Kadastik otsustas õnnetuse tõttu Postimehe päeva katkestada.