Nii ei lähe Tõrva gümnaasiumi õpetajad ka täna meelt avaldama. „Meil õpetajad kõik teevad tööd. Ja loodavad, et valitsus võtab kuulda nende õpetajate hõiget, kes seal hõikavad. Me oleme mõtetes nendega, aga teeme oma tööd nii, nagu me seda teeme – hästi.“

Õpetajate töökoormus on küll kõrge, kuid Kääriku sõnul on õpetajad ka väga kannatlikud inimesed. Tõrva gümnaasiumi õpetajad ei hakka ise plakatit kätte võtma Kääriku kinnitusel ka seetõttu, et mitte koolipäeva ära jätta.

Käärik rääkis, et koolis on palju pensioniealisi õpetajaid, kes aga ei saa pensionile jäämist enesele lubada ja töötavad edasi. Koolis on küll väga eakaid õpetajaid, kuid oma töös on nad Kääriku sõnul siiski väga head ja neist oleks kahju loobudagi.

Samuti on tulnud ära öelda mitmele noorele õpetajale, kuna neile ei ole kohta enne, kuni mõni endine pole töölt lahkunud. „Õpetaja läheks hea meelega puhkama, kui tal oleks vääriline pension,“ lisas Käärik. „Kõik need probleemid on omavahel väga tihedalt seotud.“

Uute õpetajate leidmisega võib Kääriku sõnul mure olla hiljem, kui on vaja uusi õpetajaid gümnaasiumiossa, kuna neid ei pruugi olla nii lihtne leida. Ta nentis, et kolida koos perega uude linna on väga suur samm.

Koolis on kokku lepitud, et õpetajad ei tee vanemõpetaja pabereid, kuna vanemõpetajale siis minev lisatasu tuleks teiste õpetajate palga arvelt. Lisaks võtab koolituski palju raha ja enamik tööst, mis paberite saamiseks teha tuleb, läheks majast väljapoole. Tuleks kirjutada artikleid ja uurimusi, millest aga ei võidaks lapsed.