Atlandil pöörlev mitme keskmega madalrõhuala idaserv survestab kagusse kaugenevat kõrgrõhuala, mistõttu juba tänasel õhtupoolikul tugevneb edelatuul sisemaal puhanguti 15, rannikul üle 20 m/s.

Järgneval ööl ulatuvad tuuleiilid 20-27 meetrini sekundis ning merel on oodata tormi. Rannikul on oodata tugevaimat tuulepuhangut: kuni 28 m/s.

Kesknädalal tuuleiilide tugevus vaibub.

Varuda toitu!

Riigi Ilmateenistuse poolt läänepoolsetele maakondadele välja antud teise taseme tormihoiatus on andnud päästeametile põhjust inimesi sotsiaalmeedias hoiatada elektrikatkestuste, murduvate puude ja häiritud laevaliikluse eest.

"Varu süüa ja juua, hoia prognoosidel silm peal siin (http://bit.ly/hoiatus) ning jaga seda postitust sõpradele! Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, kuula täistundidel Vikerraadio uudiseid patareiga raadiost või autoraadiost," kirjutati ameti Facebook'i lehel.

Järgneva nädala ilmaennustus

Täna laieneb Eesti kohale aktiivse madalrõhkkonna idaserv: kohati võib vihma tibutada. Tõusevad tuulehood, mille kiirus varieerub 15-21 m/s vahel. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -1 kuni +2, saartel ja läänerannikul kuni +4, päeval +2 kuni +4, saartel kuni +6 kraadi.

Esmaspäeval laieneb aktiivne madalrõhkkond üle terve Läänemere. Tuul paisub: sisemaal tõusevad puhangud 20, saartel ja rannikul 25 m/s. Tihe sadu jõuab pärast keskööd Lääne-Eestisse ja jõudes hommikuks Peipsi äärde. Mandri sisealadel sajab enamasti lund ja lörtsi, saartel ja läänerannikul vihma ja lörtsi. Päeval jätkub tihe sadu. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +2, saartel ja läänerannikul kuni +4, päeval +1 kuni +5, saartel kuni +7 kraadi. Õhtul sadu nõrgeneb ja muutub kõikjal vesiseks. Tuul nõrgeneb pisut.

Teisipäeval jääb madalrõhkkond Norra rannikule tiirlema ja katab võimsalt suurema osa Euroopast. Läänemere kohal püsib edelavool, mis kannab Eestisse niiskust juurde. Vahetevahel sajab vihma ja lörtsi. Edelatuulepuhangute kiiruseks on 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1 kuni +5 kraadi.

Kolmapäevane öö jätkub madalrõhkkonna servas lörtsi- ja vihmahoogude ning väga tugeva lõuna- ja edelatuulega. Päeval on sajuhooge harvem ja edelatuul jääb tasapisi nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +2, saartel kuni +4, päeval +2 kuni +5 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit madalrõhkkonna lõunaserv. Öösel sajab lörtsi ja vihma, päeval on taevas selgem ja saju võimalus väiksem. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2, päeval +2 kuni +4 kraadi.

Reedel on pilvi hõredalt ning kui mõnes üksikus kohas sajab lörtsi, siis sajuhulk on tõenäoliselt väike. Läänekaare tuul jääb üsna nõrgaks. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -5, rannikul nullkraadi lähedal, päeval +2 kuni +4 kraadi.