Pärastlõunal kell kolm pidid elektrita läbi ajama umbes 4000 klienti. Ligi tund aega hiljem oli neid inimesi juba 5200, tipphetkel oli elektrita ligi 37 500 majapidamist.

Elektrilevi andmetel oli kella 22 seisuga elektrita üle 36 200 majapidamise.

Kella 23 seisuga oli vooluta üle 33 000 kliendi.

Päästeamet on tormi tõttu saanud ligi 500 väljakutset

Päästeamet oli kella 22 seisuga saanud ligi 500 tormiga seotud väljakutset, enamik neist sõiduteele kukkunud puude kohta.


Vaata kaardilt praeguseid ilmaolusid. Linnale klõpsates saab näha homset ning ülehomset ilmaprognoosi.

Tuul tegi pahandust Tallinnas Uues Maailmas Kristiina tänaval. Nimelt murdis torm puu ja laternaposti, mis kukkusid autole peale. Ükski inimene õnneks viga ei saanud.

Saaremaal puhus tuul kiirusega 30 meetrit sekundis.

Alles õhtupoolikul Lõuna-Eestisse jõudnud torm tegi palju kahju ka seal. Näiteks Viljandimaal Põhja-Sakala vallas Olustvere alevikus kukkus suur oks teele.

Jämeda puu küljest kukkunud oks sulges mõlemad sõidusuunad. Tee oli kinni umbes paarkümmend minutit. Jäme puu, mille küljest oks ära murdus on ise väga halvas seisukorras ning päästjate sõnul on aja küsimus, millal see teele langeb.

Sarnaseid juhtumeid võis üle Eesti kokku lugeda sadades.

Elektrilevi rikkekaart oli iroonilisel kombel rikki läinud, mille tõttu ei saanud mitu tundi jälgida, kui palju kodusid elektrita on. Õhtuks oli kaart taas korras.

Tuule tõttu kukkus Põhja-Tallinnas puu trammiliinidele. Õhtul kell seitse tegutsesid seal veel päästjad, et trammiliiklus võimalikult kiiresti taastada.