Asjaolu, et Virtsu ja Kuivastu vaheline liiklus jäi keskpäeval vaid ühe laeva kanda, kuna parvlaev Viire pelgab tormi, on tekitanud pealtnägijate sõnul sadamasse umbes 60-autolise järjekorra.

Nimelt on ühe laeva käigust ära jäämine tekitanud olukorra, kus üle mere pääsevad vaid broneeringu teinud inimesed. Teised kliendid, kellele tavaolukorras on reserveeritud pool väljuvast laevast, on jäetud saatuse hooleks.

Delfile olukorrast teatanud saarele pääseja sõnul on laevakompanii poolt äärmiselt kahetsusväärne eelistada vaid broneeringuid ja jätta lihtinimesed saatuse hooleks. “Saaremaa laevakompanii on korra varem sellise jama lihtinimestele korraldanud, siis ma ootasin kaheksa tundi, et üle pääseda,” kurjustas ta.

Saaremaa Laevakompanii infojuhi Anne Saar lausus keskpäeval Delfile, et olukord on lahenemas, kuna kella 14-paiku lülitub graafikusse St´Ola.

Saar palub inimestelt mõistmist, sest laevafirma üritab loodusjõudude kiuste kõik kliendid ära teenindada. Paraku tuleb aga reisi ärajäämise korral esmalt teenindada broneeringut omavad kliendid.

Saare sõnul on liialdus ka 60-autone järjekord, kuna sadamakapteni sõnul olla kella 12-st praamist maha jäänud vaid üks suur veoauto ja 30 sõiduautot.

Tormi tõttu tuleb saartele ja saartelt mandrile reisivatel inimestel arvestada teatud muudatustega graafikus.

Liiklus toimub hetkel tõrgeteta Rohuküla-Heltermaa liinil, samuti väljus hommikune reis Sõrust Triigi sadamasse Saaremaale.

Küll aga ei toimu tugeva tuule tõttu Sõru— Triigi lõunast reisi ja laev jääb Triigi sadamasse.