Murdunud puu oli tekitanud kahjustusi kahele majale, millest üks asub Narva ja teine Vallikraavi tänaval. Tuul oli katust lõhkunud kahel Malmi tänava majal, samuti ühel Härma, ühel Vallikraavi, ühel Tallinna ja ühel Vilde tänava hoonel, teatas Delfile Rakvere linnavalitsus.

Samuti teatas üks linnakodanik, et tromb purustas tema tuulejõul töötava elektrigeneraatori, mis oli teda teeninud juba alates 1982. aastast.

Abilinnapea Matti Jõe sõnul pole esialgu andmeid, et kahjustusi oleks tekkinud mõnele linnale kuuluvale hoonele. Ta avaldas lootust, et eraomanikud on oma majad ära kindlustanud.

Linnapea Andres Jaadla sõnul võivad siiski linnalt tormikahjustuste likvideerimiseks toetust taotleda kõik, kes peavad seda vajalikuks. “Kirjaliku taotluse alusel saame hakata asja menetlema ning lõpuks otsustada, kas ja mil määral taotlejale toetust eraldatakse,” märkis Jaadla.

Võimalikud toetusesaajad oleksid näiteks pensionäridest majaomanikud, kelle maja on küll kindlustatud, kuid kellele käib selgelt üle jõu remondikulude omavastutuse osa.

Tormituules murdunud puud sulgesid reede õhtul liikluse 11 kohas, samuti oli tuul lõhkunud elektriliini Narva 23 juures. Abilinnapea sõnul likvideeriti need tormikahjustused samal õhtul.

Ülejäänud murdunud puud peaksid saama koristatud umbes nädala jooksul. Sellega võib, kuid ei pruugi tingimata kaasneda lisakulutusi linnaeelarvest.

Seda, kui palju puid keeristorm ühtekokku langetas, ei ole praegu kokku loetud, kuid on teada, et kõige enam laastas keeristorm haljastust maavalitsuse ümbruses ja teatri juures rahvapargis.

Samas selgus Matti Jõe sõnul, et suur osa murdunud puudest olid haiged ja seestpoolt mädanemas.

“Seega toimis tromb omamoodi sanitarina ning näitas, et meil oleks olnud vaja linnas hoopis rohkem vanu puid maha võtta, kui me seda teinud oleme.”