“Elanike majanduslik olukord halveneb pidevalt,” tõdes Eesti korteriühistute liidu Kuressaare büroo juhataja Valdek Kraus Oma Saarele.

Ühistud on võtnud maja renoveerimiseks pangalaenu ja kui inimesed oma osa ei maksa, ei suudeta enam ka laenumakset teenindada.

Soovides ennetada tõsisemat olukorda, mis võib tekkida järgmisel kütteperioodil, tõstatas Kraus teema ka Kuressaare linnavolikogu linnakodaniku komisjoni koosolekul, rõhutades, et võlglaste probleemiga tuleb tõsiselt tegeleda.

Kraus soovitab inimestel tõsiselt mõelda ja analüüsida oma majanduslikku olukorda. Ta tõi näite, et paljud elavad näiteks üksinda neljatoalises korteris. “Inimesed ei tohiks muutuda oma korteri orjaks,” ütles Kraus, soovitades säärasel juhul suuremast korterist väiksemasse kolida.

Ka mitmed linnakodaniku komisjoni liikmed kinnitasid koosolekul, et elanike majanduslik olukord on halvenenud. Komisjoni koosoleku protokollist võib koguni lugeda sellistest juhtumitest, kus “lapselapsed peksavad pensionäridest vanavanematelt raha välja”.