Kommenteerides peaministri väidet, et töötukassa rahaline seis on üsna problemaatiline ning aasta lõpus on töötukassa reservid otsas, pidas Paavel liialduseks. Töötukassa netovarade maht oli veebruari lõpu seisuga oli 2,6 miljardit krooni, ütles ta. "Liialdatud on väide, nagu töötukassal oleks täna raskusi hüvitiste väljamaksmisega või et kogu reserv oleks aasta lõpuks täiesti kulutatud."

"Küll võivad tekkida uue töölepinguseadusega lisanduvate kohustuste katmisega raskused järgmisel aastal," tõdes Paavel. Seetõttu andiski töötukassa tööandjatele, ametiühingutele ja valitsusele veebruaris uute arvutuste tulemustest teada ja tegi ettepaneku kaaluda maksemäära tõstmist alates selle aasta 1. juulist kolme protsendini (töötajatele 2% ja tööandjatele 1%). Töötukassa nõukogu arutab seda teemat 30. märtsil.

Paaveli sõnul on peaminister Andrus Ansipi plaan lükata uut töölepinguseadust osaliselt edasi läbirääkimiste teema. "Töötukassa kohus on anda nõukogule oma eksperthinnang erinevate võimaluste maksumuse osas," ütles Paavel Delfile. See, kas osaliselt töölepinguseadust edasi lükata, on osapoolte läbirääkimiste teema, ütles töötukassa juht.

Paavel tunnistas, et olukord tööturul on erakordselt tõsine. "Mitte kunagi pole uute töötute juurdevool olnud nii suur kui praegu. Sellist olukorda ei osanud 2009. aastaks ette näha ükski prognoos.

Õnneks on hetkel uute töötute arvelevõtmine stabiliseerunud 10 000-11 000 inimeseni kuus, lisas ta.