Töötukassa nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul on lähiaastatel töötukassa olulisimaks väljakutseks töövõimekaotuse ja puuetega inimeste tööle aitamine, teatas töötukassa.

Töövõimetuspensionide reformi ettevalmistamise käigus on juba järgmisel aastal plaanis osutada rohkem ja paindlikumatel tingimustel tööturuteenuseid, mis toetavad erivajadustega inimeste töötamist.

Tänasel nõukogu koosolekul kinnitas töötukassa 2013. aasta lisaeelarve, millega eraldatakse tööturuteenuste ja -toetuste sihtkapitalist aktiivsete tööturumeetmete osutamiseks täiendavalt 2,3 miljonit eurot.

Taavi Rõivase sõnul tekkis vajadus täiendavate vahendite järele, kuna vajadus töötukassa teenuste järele on olnud prognoositust suurem. Esimesel poolaastal osales erinevatel tööturuteenustel 32,5 protsenti töötukassa klientidest. Eriti on oodatust rohkem inimesi vajanud töölesaamiseks koolitust, tööharjutust ja pereliikme hoolduskulude hüvitamist.

Lisaeelarve võimaldab töötukassal pakkuda oma klientidele töölesaamist toetavaid tööturuteenuseid vastavalt kasvanud vajadustele, kinnitas Rõivas. Rõivas lisas, et viimasel ajal on märgatavalt vähenenud nii pikaajaliste kui noorte töötute arv, milles on oluline roll olnud töötukassal.

Nõukogu tutvus veel töötuskindlustusmakse määra prognoosiga. Maksemäära arutelu jätkub järgmisel töötukassa nõukogu koosolekul. Töötukassa nõukogu peab tegema valitsusele ettepaneku maksemäära kehtestamiseks hiljemalt 1. novembril.