Töötukassa eelmise aasta palgaaruandest selgub, et juhatuse liikmena kõigest kolm kuud ametis olnud Tõnu Vanajuur (28) sai 25 000 krooni preemiat. Juhatuse esimeest Meelis Paavelit (40) ja liiget Kaida Kaulerit (33) premeeris töötukassa nõukogu seitsme kuu töö eest aga vastavalt 27 000 ja 25 000 krooniga, kirjutab SL Õhtuleht.

Peale helde premeerimise pole töötukassa juhatuse liikmete palkki väga väike.

Paavel ütleb, et raske läbirääkimine ametilepingu üle lõppes temale 29 500kroonise palgaga. Juhatuse liikmete kuutasuks määrati aga 27 500 krooni.

Samas kõnelevad töötukassa koduleheküljel olevad palganumbrid sootuks muud: juba mullu oli Kauleri kuupalk 32 678 ning Vanajuure oma 30 119 krooni.

Selle aasta algul tegi Paavel nõukogule ettepaneku tõsta kogu personali palka, kusjuures juhatuse liikmete oma 29 500 kroonini. Esimehe palk kerkis aga 34 500 kroonini.

Mullu aprillis väitis aga töötukassa nõukogu toonane esimees, Paaveli parteikaaslane Raivo Paavo (Mõõdukad) ajakirjandusele, et eeldatavasti jääb töötukassa tegevjuhtide kuupalk 25 000-30 000 krooni vahele, sest selline olnud ka konkursil osalejate palgasoov. Paavo lisas, et nõukogu varasema otsuse järgi peab juhatuse liikme töötasu jääma alla 30 000.

Kas töötajaid ja töötuid esindava ning abistava asutuse juhtide suured palgad, preemiad ja ametiautod pole kohatud?

“Selge, et, et, et… (köhatab, neelatab)… Töötukassa… (ohkab) Töötukassaaaaa… Noh… Ma arvan, et see vastutus pole siin väiksem kui ükskõik mis muus organisatsioonis, kes peaks haldama nii suuri vahendeid, nagu täna meie käes on,” ütleb Paavel. “Siit võib-olla ongi see proportsioon? Ma ei oska muud midagi öelda.”.