Tööpuudus sunnib Eesti noori vastu võtma Soomes kuritegelikke tööotsi - näiteks sissemurdjate autojuhtideks või varastatud kauba transportijaks. Kohilast pärit noormehed rääkisid ajalehele Helsingin Sanomat, et neil on kuritegelikule tööle värbamine täpselt teada.

Tööpakkumisi tehakse raadios ja internetis. Pakutakse näiteks ehitustööd, kuid Soomes selgub, et tegelikult tuleb hakata vargajõuke sõidutama.

Noori meelitatakse murdvaraste autojuhtideks ning varastatud kraami tassijaks. Samuti on neile pakutud tööotsi Lõuna-Soome kaubamajadesse rõivavargusteks.

Helsingi politsei teatel on nad järjest sagedamini puutunud kokku Tallinnast väljastpoolt saabunud kuritegelike jõukudega.

Soomest varastatud kaup toimetatakse Eesti hulgikaupmeestele, kes kauplevad nendega näiteks turul. Varastatud kraami pakutakse müüa ka internetis.

Soome ajaleht kirjutab, et lähikuudel lõppevad aasta algul koondatute töötuhüvitised. Kuna töötute majanduslik seisund halveneb veelgi, kardetakse Soomes lõunanaabritest kurjategijate poolt toime pandavate varguste sagenemist.